Lisäaineeton, säilöntäaineeton, käsityönä valmistettu lähituote Kangasalta.

HAPANKAALIT

Torkkelin perheen hapankaalia, sillä on hyvä vatsaa vaalia!

SUOLAKURKUT

Jos haluat suun suppuun, ihastut Torkkelin suolakurkkuun!

SALAATIT

Kuinka säilyttää oikein hapankurkkuja?

Kun purkki on avattu, muista upottaa jäljelle jääneet kurkut nestepinnan alapuolelle ja laittaa jääkaappiin. Näin kurkut säilyvät pitkään ilman minkäänlaisia ongelmia.

Kun kurkku on kosketuksissa ilman kanssa, muodostuu kurkun pinnalle valkoinen kalvo.  Tämä on aivan normaalia maitohappotuotteen käyttäytymistä. Voit huuhtoa kurkun ja jos se on hyvän näköinen ja napakka on se myös syötävissä.

Hapankaalin säilyttäminen

Hapankaali säilyy avattunakin kuukauden verran jääkaapissa, kunhan lämpötila on tarpeeksi alhainen. Jos lämpötila ylittää +4 °C, alkaa käymisprosessi uudestaan. Näin ollen voi hapankaali maistua vieläkin happamammalta. Jos kaalissa on liikaa happoa, voit aina huuhtoa hapankaalin kylmällä vedellä.